Carces og Provence

I hjertet av det antikke Provence hvor Roma etablerte sitt Provinzia

Arenaen i Arles
Butikk i Luberon
Solnedgang over Carces

Carcès med sine 3.500 innbyggere er en middelalderby med kort vei til Middelhavet. Byen har et autentisk preg og provencalsk marked hver lørdag. Kveldsmarked torsdager hele sommeren. I byen finner du de forretninger og servicetilbud/banker som skal til, og det er en større InterMarchè supermarked i byen. Nærmeste større by er Brignoles med den flotte golfbanen "Barbaroux". Samtidig er dette Tour de France-område, hvor sirkuset stadig er i eller rundt Carces. Det samme gjelder rittet "Paris-Nice" i april. Centre og Haut Var ligger på nordsiden av Autoroute A 8 som går gjennom fylket Var. Likevel er havet bare en liten reise unna. Her veksler åsene på å gi rom for skog og vinmarker, olivenlunder og små innsjøer. Området kalles det grønne Provence og er velegnet for ferie. 

Carcès er en liten times tid fra "alt" i Provence:

Sørover mot havet, badestrender, Ste Maxime og St. Tropez. Besøk Port Grimaud. Nordover mot Gorges du Verdon og Lac de St. Croix hvor man kan bade i innsjøen eller leie båt. Fantastiske raviner og fjell. Fottur.

Vestover mot Aix-en-Provence med sine 130.000 innbyggere og hovedgaten Cours Mirabeau og en flott gammel bydel. Shopping og restauranter, kultur og Cezannes by.

Østover i retning Nice/Cannes ligger Fayence, Grasse, Mougins og St. Paul de Vence, Biot og i retning Italia Monaco, Menton og den italienske rivieraen.

Som utgangspunkt for turer i nærområdet ligger landsbyene i Var tett:

Cotignac - 6km - en av "the most beautiful villages in Provence" og godt restauranttilbud på byens platandekkete hovedgate. Marked tirsdag.

Entrecasteux - 8km - med sitt store slott

Lorgues - 16km - med sin store aveny og tirsdagsmarked, flere restauranter, bl.a. Chez Bruno, kjent for trøfler og Michelinstjerne

Aups - 22 km - porten til alpene og flott marked lørdag

Salernes - 16 km - flisbyen hvor de kjente Salernesflisene kommer fra

Brignoles - 19 km - litt større by med tilgang til det meste, fin gamleby, handlesone utenfor sentrum med stor matvareforretning (E.Lerclerc), sportsforretning, hagesenter m.v.

Cotes-de-Provence viner lages som hvitvin, rødvin og selvsagt som rosevin, noe man drikker mest av i Provence. Vinproduksjonen er stor i og rundt Carces, vingårdene ligger tett, og mange produserer kvalitetsvinerr til utsalgspriser vi vet å sette stor pris på.

Her er også flotte naturopplevelser - her kan du gå i fjellet og klatre), ta sykkelturer, bade, rafte eller nyte provencalsk mat og spennende viner. 

Mulighetene er altså mange hele året i gjennom.


Noen reisetips i og rundt Carces

Se også; www.visitvar.com

Anbefalte restauranter

Det er flere gode spisesteder i området vårt. Prøv gjerne de som ligger utenfor byene. Her er noen eksempler som kan gjenfinnes på nettet og undersøkes nærmere:

Mas de Cotignac - Chateau de Berne - Chateau de Ste Croix -  - Clos de Vignes - flere gode restauranter i Cotignac og Lorgues (bruk Tripadvisor) - La Table i Tourtour 

Fine utflukter i ferien

Reis ned til kysten og opplev Ste Maxime og St. Tropez, prøv strendene. Eller reise til Lac de St Croix innover mot alpene. Besøk de fine byene og markedene i nærområdet eller velg deg en dag i Luberondalen hvor åstopplandsbyene ligger tett og tempoet er roligere. Se lavendelåkrene på Plateau Valensole eller kjør over Mt Ventoux, det skallede fjellet, kjent fra Tour de France.