For barn og ungdom

som kjeder seg litt...


Mange lurer på hvordan få aktivisert utålmodige barn og ungdommer i ferien. Heldigvis er det i og rundt Carcès ganske så mange muligheter.

Huset og eiendommen er selvsagt kjernen i ferien, og foruten svømmebassengets muligheter står bordtennisbordet klart bak huset for bruk av store og små. Nede foran huset ligger boulebanen som er til fri bruk for alle beboerne i La Farigoulette. Det er utstyr til begge i huset.

På veien inn til byen ligger en liten skatepark, lekeplass og flater for å leke med fotballen. Anlegget ligger mellom fotballbanen og brua over Argens-elven og inn til sentrum.

I byen, på veien mot Intermarchéen retning Brignoles ligger også en sykkelforretning med utleie for de som vil ha en «proff» sykkeltur. Ellers kan våre sykler benyttes for en tur i vinmarkene. Det er bare å studere kartet for å finne en fin rundtur. Alternativet er også å sykle langs Lac de Carces.

Tar en turen til Lac de Ste Croix, den oppdemmede innsjøen nord for oss, sikt mot brua ved Pont de Galetas. Her finner en flotte sandstrender, leie av båter, både elektriske og manuelle tråkkebåter for en tur inn i Gorges du Verdon. Her kan en være på elva i flere timer om ønskelig, og bade fra båten. Her er det også mulig med spennende fotturer og dramatisk utsikt. Ved sjøen er det flere enkle serveringer om picnickurven går tom…… Innsjøen når du på mindre enn en time.

I Vidauban (25 minutter) ligger en vannpark - Water Jump Parc (dropinwaterjump.fr) - som også kan være god avveksling. Vi nevner at markedet i Vidauban er på søndager, noe som kan være en fin kombinasjon. Flere restauranter på bytorget.

Sørover mot kysten er det kortest vei (ca 45 minutter) til Ste Maxime med badestrender, livlig bykjerne og masse restauranter. Herfra kan en ta båten til St.Tropez (så slipper en å sitte fast i trafikken på kystveien) som jo er en opplevelse i seg selv. Vi anbefaler også Port Grimaud som ligger innerst i bukta, og som er en by med kanaler og ingen biler. Her går det båtturer rundt omkring inne i byen som i et slags lille Venezia. Her finnes også badestrender og flere restauranter, samt båt til St.Tropez. Gjør et søk….

I Antibes finner du Marineland, www.marineland,fr, som er en attraksjon for for både unge og gamle. Planlegg dagen!

For de meste ambisiøse vil en ved å søke på nettet også finne muligheter for å klatre i dalføret Vallée de Sourn mellom Correns og Chateauvert, eller søke etter rafting mellom Carcès og Lorgues.

Og siden de unge elsker pizza, ta de med til La Pinede på RN7 (30 minutter) ikke langt fra HyperU i Les Arcs. Hvis ikke er det to take-away for pizza i Carcès (begge er bra) eller oppsøk Le Pressoir som ligger på oppsiden av den store parkeringsplassen (Place Respelido) i bykjernen. Alternativt Le Chineurs ved vinkooperativen (Hameau de Vignerons de Carcès).

Lykke til………..